Provensálské koření 100g
Kód: 190371137Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Sušené provensálské bylinky jsou harmonickou kompozicí, která se vyznačuje příjemnou vůní a vysokými kulinářskými kvalitami. Každá ze složek provensálských bylin se vyznačuje jedinečnými vlastnostmi: oregano, tymián a saturejka zaručují lehce nahořklý tón, aroma rozmarýnu a borovice, zatímco bazalka a majoránka poskytují jedinečný závan svěžesti.
Provensálské sušené bylinky se dokonale hodí ke všem masům, rybám, polévkám a salátům, díky čemuž je jídlo skutečným požitkem. Přestože název koření odkazuje na region v jihovýchodní Francii, tyto bylinky se používají po celém světě. V Polsku byly dobře přijaty a úspěšně zdůrazňují přednosti našich tradičních jídel. Zároveň do nich vnáší trochu originální chuti a vůně, je zajímavým zpestřením pro milovníky vepřových řízků, knedlíků nebo polévek milovaných Poláky.
Víš, že...
Název "byliny z Provence" pochází z oblasti bohaté na aromatické byliny ve Francii zvané Provence. Je známé svými úrodnými půdami, jedinečným přímořským klimatem a vynikající kuchyní. Směsi Provence jsou směsí voňavých sušených rostlin: rozmarýnu, bazalky, tymiánu, saturejky, oregana a majoránky. I když v tradičním složení levandule nezahrnuje, Francouzi ji často přidávají do bylinek určených turistům, protože je to rostlina, kterou si cizinci nejvíce spojují s Provence.
Použití:
Provensálské sušené bylinky jsou nenahraditelné do mletého masa, nádivek a grilovaných jídel. Vepřové maso vařené v marinádě s touto směsí získá bylinkové aroma, bude šťavnaté a chuťově prostě výborné. Toto koření je perfektní způsob, jak připravit drůbež. Paličky nebo kuřecí křidélka v provensálských bylinkách jsou perfektní svačinou na grilování. Touto směsí lze také posypat smažené kuřecí prsní řízky nakrájené na kostičky a poté přidat do jižanského salátu nebo do vašich oblíbených těstovin.
Složení bylinek pomůže při přípravě vynikající rybí večeře. Je to velmi jednoduché – filety z tresky, pstruha nebo jiné vybrané ryby stačí pokapat citronovou šťávou a poté posypat solí, pepřem a bylinkami. Dalším krokem je uvařit je v páře nebo upéct v troubě. Takový pokrm lze s úspěchem tepelně upravit i na tradičním nebo elektrickém grilu.
Výrobek je výborným završením polévek, salátů, tvarohu a dipů. Aromatickou kombinací jsou také provensálské bylinky s přírodním jogurtem - jsou lehkou lahodnou pomazánkou k mnoha lahůdkám. Často jimi sypeme pizzu a kastrol. Vyplatí se jimi také okořenit tousty. V dietě bez soli jsou nenahraditelné, fádní nebude ani dietní pokrm s trochou provensálských bylinek. Dají se použít jako koření do salátů, protože se hodí k okurkám, rajčatům, olivám, mozzarelle a různým druhům hlávkového salátu. Přidávají se do pokrmů před vařením i po něm.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.