Želatina potravinářská 180 Bloom 100g

Kód: 271634321
55 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
11.12.2024

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Vepřová potravinářská želatina 180 bloom

Želatina je přírodní bílkovinná látka získaná ze suroviny živočišného původu obsahující kolagen. Vzhledem k vysokému obsahu aminokyselin byla želatina klasifikována jako potravinářský výrobek želatina bohatá na bílkoviny neobsahuje cholesterol, tuk, sacharidy ani konzervační látky, proto je široce používána jako funkční přísada.

Parametr klasifikující a určující kvalitu želatiny jsou Bloomovy stupně, které udávají tvrdost želé (gelu) - čím vyšší stupeň tvrdosti želatiny, tím vyšší kvalita. Běžná potravinářská želatina by měla mít 170 stupňů.

Nabízený vysoce kvalitní produkt má na této stupnici 180 stupňů.

Želatina má termovariabilní vlastnosti. Po vychladnutí vytvoří gel, který se při teplotě nad 25-35°C promění v kapalinu. Díky této vlastnosti je možné dosáhnout efektu „rozplyne se v ústech“, což je často požadovaný efekt výrobci cukrovinek. Protože různé třídy želatiny mají různou sílu gelu při stejné koncentraci, lze změnou koncentrace nebo změnou hodnoty želatiny dosáhnout různých textur. Takže pro produkty, které se konzumují chlazené, tj. želé, je vhodnější nízká hodnota Bloom, protože měkne lépe než želatiny s vysokou hodnotou bloom.

Použití

V gastronomii se používá k přípravě různých masových a rybích pokrmů podávaných v želé. Používá se jako zahušťovadlo při výrobě jogurtů a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: