Želatina potravinářská 180 Bloom 100g
Kód: 271634321Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Vepřová potravinářská želatina 180 bloom
Želatina je přírodní bílkovinná látka získaná ze suroviny živočišného původu obsahující kolagen. Vzhledem k vysokému obsahu aminokyselin byla želatina klasifikována jako potravinářský výrobek želatina bohatá na bílkoviny neobsahuje cholesterol, tuk, sacharidy ani konzervační látky, proto je široce používána jako funkční přísada.
Parametr klasifikující a určující kvalitu želatiny jsou Bloomovy stupně, které udávají tvrdost želé (gelu) - čím vyšší stupeň tvrdosti želatiny, tím vyšší kvalita. Běžná potravinářská želatina by měla mít 170 stupňů.
Nabízený vysoce kvalitní produkt má na této stupnici 180 stupňů.
Želatina má termovariabilní vlastnosti. Po vychladnutí vytvoří gel, který se při teplotě nad 25-35°C promění v kapalinu. Díky této vlastnosti je možné dosáhnout efektu „rozplyne se v ústech“, což je často požadovaný efekt výrobci cukrovinek. Protože různé třídy želatiny mají různou sílu gelu při stejné koncentraci, lze změnou koncentrace nebo změnou hodnoty želatiny dosáhnout různých textur. Takže pro produkty, které se konzumují chlazené, tj. želé, je vhodnější nízká hodnota Bloom, protože měkne lépe než želatiny s vysokou hodnotou bloom.
Použití
V gastronomii se používá k přípravě různých masových a rybích pokrmů podávaných v želé. Používá se jako zahušťovadlo při výrobě jogurtů a jako ochranný prostředek při výrobě zmrzliny a mražených dezertů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.