Barevný pepř - tento druh pepře je směsí vybraných plodů různých druhů rostliny.
Mezi odrůdy patří: černá, bílá, zelená a červená.Do pikantních pokrmů se přidává barevný...
Majoránka je dnes jedním z nejoblíbenějších koření v Evropě. Získává se z listů majoránky majoránky – rostlin z čeledi mátovitých, divoce rostoucích na Kypru, Turecku a Egyptě.
Hořčice – je rostlina pocházející z Evropy a Asie. Patří do čeledi brukvovitých (Cruciferae). Jeho jméno je spojeno s charakteristickou hořkou chutí, za kterou vděčí sinapinu –...
Česnek – je rostlina ze střední Asie, jejíž kulinářské a léčebné využití je známé již po staletí. Nyní se pěstuje téměř po celém světě. Charakteristická palčivá chuť a štiplavá...
Mletý římský kmín se vyznačuje kyselou a pikantní chutí. Často je součástí orientálních směsí koření, jako je kari nebo garam masala. Dodává pokrmům výraznost a pikantnost....
Mletý kardamom patří do skupiny koření exotického původu. Má příjemnou citronovo-zázvorovou vůni a nádech kořenité, lehce nahořklé chuti. Kardamom se skvěle kombinuje s dalším...
Jalovcové šišky jsou plody bohaté na živiny. Mezi nimi rozlišujeme kupř. silice, flavonoidy, třísloviny, organické kyseliny, cukerné sloučeniny, minerální soli a mnoho dalších,...
Muškátový oříšek (Semen Myristicae) - koření získávané ze sušených semen muškátového stromu (Myristica fragrans).
Muškátový oříšek se používá především v kuchyni. Používá se v...
Mletá skořice je kuchyňské koření, které se získává ze sušené a jemně mleté skořicové kůry. Za svou charakteristickou sladkou a kořenitou chuť a vůni vděčí obsahu skořicového...
Bez přidané soli, glutamátu sodného ani jiných chemických přísad.
Kari je směs koření jihoasijské kuchyně. Do Evropy se kari dostalo až v osmnáctém století – v době velkého...
Sušené cibulové vločky jsou univerzální. Díky svým extrémně aromatickým vlastnostem obohatí chuť každého pokrmu. Kulinářské možnosti využití tohoto koření jsou neomezené a jeho...
Medvědí česnek je univerzální koření používané do omáček, past, nádivek, kastrolů a polévek.
Zevně se medvědí česnek doporučuje při bakteriálních kožních onemocněních, oparech.