Marináda babičky Leokádie na maso - směs bylinek a koření 35g
Kód: 310002Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Recept na nakládání babičky Leokadie - směs bylinek a koření - pečlivě vybrané koření, které dává jedinečnou chuť a vůni domácím masům.
Oblíbená masa - jako z babiččiny kuchyně - při přípravě vlastních domácích produktů si vybíráte oblíbené suroviny a dostáváte čerstvé pokrmy; maso a uzeniny bez umělých přísad – tak jako to dělaly naše babičky!
Bez soli, cukru a glutamanu sodného – s naší Směsí bylinek a koření budou nyní vaše domácí masné výrobky nejen chutné, ale i zdravé
Efektivní hotový produkt - 35 g směsi vystačí na přípravu cca 10 kg masa
Hotové složení chuti - ideální pro vepřové, hovězí, telecí a drůbeží maso.
Přírodní složení - koriandr, plod jalovce, pepř, nové koření, bobkový list, majoránka, tymián, hřebíček.
Dokonalá kompozice přírodních aromatických bylin a koření, zvýrazňující chuť a vůni masitých pokrmů. Doporučujeme k vepřovému, hovězímu, telecímu a drůbeži. Recept na nakládání od babičky Leokadie je jako stvořený pro přípravu zdravých, chutných a aromatických pokrmů – tak, jak to dělaly naše babičky! Díky speciálně vybraným surovinám směs obohacuje chuť masa, díky čemuž je šťavnaté, aromatické a chutné! Přírodní složky směsi bez přídavku soli, cukru a glutamanu sodného vám umožní připravit pokrmy pro vaši rodinu a přátele, bez zbytečných přísad! Začněte pečovat o své zdraví a zdraví svých blízkých – ještě dnes! Balení 35 g směsi umožňuje připravit cca 10 kg masa. Výrobek je připraven k použití.
Ingredience:
5 kg masa (nejlépe ve stejných kusech (např. cca 1 kg každý))
studená voda v takovém množství, aby bylo maso úplně pokryto (cca 2-4 l)
3 g dusičnanu draselného na 1 kg masa
60-65 g soli na 1 litr vody
4 g cukru na 1 kg masa
1 sáček bylinek z balení
Příprava:
Bylinky spaříme ve 100 ml horké vody a necháme vychladnout, slijeme z vody. Z výše uvedených ingrediencí (dusík, sůl, cukr) připravte lák, nezapomeňte, že by měl zcela zakrýt maso. Část láku vstříkněte do masa (cca 60 - 80 ml na 1 kg).
Po vpichu přidejte do láku připravené bylinky a do láku vložte maso.
Celé to dáme na 10 - 14 dní do lednice. Maso lze zatížit např. talířem.
Po této době maso vyjmeme z nálevu a několik hodin ho sušíme na větraném místě. Takto připravené maso lze udit, dusit nebo péct do 150°C.
Složení: koriandr, plod jalovce, pepř, nové koření, bobkový list, majoránka, tymián, hřebíček.
Čistá hmotnost: 35 g na 10 kg masa.
Pozor!
Neobsahuje sůl, cukr, konzervační látky a glutaman sodný.
V balírně se používají alergenní produkty: hořčice, celer, sójové boby, sezam, lepek, ořechy.
Spotřebujte do konce: datum spotřeby a číslo šarže na obalu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.03 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.