Těsto na pizzu

Recept na pizzu

Ingredience na těsto na pizzu:
- 250 g pšeničné mouky (nejlépe typu 00)
- 2 ploché lžičky soli (cca 6 g)
- 1 lžička Browin sušeného italského droždí na pizzu (cca 4 g)
- 2 lžičky olivového oleje
- 200 ml vlažné vody

Recept:
Do mísy nasypeme mouku, sůl a kvásek. Vše jemně promícháme. Pomalu přidávejte vlažnou vodu. Po získání jednotné hmoty položte těsto na pomoučněnou pracovní desku/prkénko a hněťte 10 minut, dokud nebude jednotné a elastické (těsto se nebude lepit na pracovní desku/prkénko).

Těsto dáme do mísy, přikryjeme čistou bavlněnou utěrkou a necháme 30-45 minut kynout na teplém místě (těsto zdvojnásobí objem a vytvoří se lepková síť).

Po vykynutí těsto opět vyndáme na pomoučněnou pracovní desku, přidáme olivový olej a krátce prohněteme.

Poté vyválejte a vytvarujte, abyste získali tenký koláč.

Pečte s oblíbenými polevami asi 10-15 minut na 250°C (podle trouby), hlídejte okraje pizzy, jestli pěkně zhnědnou.

Složení: Saccharomyces cerevisiae sušené droždí, emulgátor: sorbitol monostearát.

Čistá hmotnost: 100 g