Přírodní tekuté syřidlo sýra 50 ml
Kód: 411207Související produkty
Detailní popis produktu
Popis výrobku
Produkt přírodního původu - telecí syřidlo.
Stabilní, kompaktní tvaroh - srážení (koagulace) mléka zahrnuje jeho přechod z tekutého stavu na dvě frakce, tj. sýřeninu a syrovátku, v důsledku vysrážení kaseinu.
Vysoká účinnost - balení vystačí na 105 - 260 L mléka v závislosti na druhu vyráběného sýra.
Poměr: 1:10 000 U (jedna porce syřidla se srazí s 10 000 porcemi mléka).
Výhody:
Všestrannost - vhodné pro přípravu různých druhů čerstvých i zrajících syřidlových sýrů z kravského, kozího a ovčího mléka.
Snadné dávkování - tekutá forma umožňuje snadné dávkování, bez nutnosti vážení.
Milujete domácí výrobu sýrů? Chcete udělat svůj první sýr? Toto syřidlo Vám zaručí vysokou účinnost a jednoduchost použití! Přírodní tekuté syřidlo získané z chymosinu a pepsinu z telecích slezů je zárukou zdravého složení, jemné chuti a lahodné vůně domácích sýrů! Jakmile si sýr vyrobíte doma, už nikdy nesáhnete po těch, které jsou dostupné na pultech obchodů!
Pomocí tohoto produktu si můžete doma vyrobit čerstvé i zrající sýry z čerstvého kravského mléka (i nízkopasterizovaného do 74°C), kozího a ovčího mléka. Jednoduchost použití syřidla, které se extrémně snadno dávkuje bez vážení, udělá z domácí výroby sýrů hračku! Syřidlo prodávané v 50 ml lahvi vystačí na 105 až 260 l mléka v závislosti na druhu vyráběného sýra. Jeho aktivita 1:10 000 U vám umožní použít pouze 8 až 20 kapek na 2 l mléka!
Pozor:
Optimální pH mléka pro správné fungování syřidla je v rozmezí 6 - 7. Před použitím syřidla přidejte chlorid vápenatý! Výrobek skladujte těsně uzavřený při teplotě 4-8°C.
Jak používat:
1. Před použitím syřidla přidejte chlorid vápenatý!
2. Vypočítejte a změřte dávku syřidla úměrnou množství použitého mléka. Před přidáním syřidla do mléka o teplotě 35-38°C je zřeďte v 50 ml vody. (Doporučené dávkování: 8-20 kapek (cca 0,4 ml - 0,95 ml) na 2 l mléka.
3. Do mléka zahřátého na 35-38 °C podle použité receptury ve vhodnou chvíli přidejte syřidlo (podrobné informace naleznete v našich sýrových recepturách).
4. Vše jemně promíchejte a nechte přikryté, dokud se nevytvoří sraženina, asi 15-40 minut.
Před dávkováním syřidla přidejte chlorid vápenatý (CaCl2) v množství cca 1-10 g/10 l mléka, podle druhu připravovaného sýra. Chlorid vápenatý obohacuje mléko, zvyšuje výtěžnost sýra a usnadňuje práci syřidla.
Aktivita: 1:10 000 U
Výtěžnost produktu: 105 - 260 L mléka.
Složení: přírodní telecí syřidlo, sůl, konzervant: benzoan sodný.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výroba sýrů |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.