Skořice mletá 100g

Kód: 169458996
56 Kč
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
2.12.2024

Mletá skořice je kuchyňské koření, které se získává ze sušené a jemně mleté ​​skořicové kůry. Za svou charakteristickou sladkou a kořenitou chuť a vůni vděčí obsahu skořicového oleje. Mletá skořice skvěle obohatí jak chuť pikantních, masových orientálních jídel, tak sladkých dezertů.

Detailní informace

Pošta od 75 Kč
Pošta od 75 Kč
Doprava Zásilkovnou nebo GLS a poštovné od 75 Kč.
Proklientský přístup
Proklientský přístup
Svým zákazníkům vycházíme maximálně vstříc.
Široký výběr
Široký výběr
Široký sortiment včetně výrobků z České republiky

Detailní popis produktu

Popis výrobku

Mletá skořice je kuchyňské koření, které se získává ze sušené a jemně mleté ​​skořicové kůry. Za svou charakteristickou sladkou a kořenitou chuť a vůni vděčí obsahu skořicového oleje. Mletá skořice skvěle obohatí jak chuť pikantních, masových orientálních jídel, tak sladkých dezertů.

Víš, že...

Skořice je neodmyslitelně spojena s vánočním obdobím, aromatickým, vánočním pečivem a útulnou, rodinnou atmosférou. Než se však stal nepostradatelným prvkem svátků a nejoblíbenějším kořením po celém světě, byl jeho osud mimořádně pohnutý. O monopol na toto kdysi vzácné koření se bojovalo po staletí. Benátčané, Portugalci, Nizozemci a Angličané... všichni chtěli ovládnout pěstování skořice.

Až v 17. století bylo koření vyvezeno z ostrova Cejlon a začalo jeho pěstování a prodej v průmyslovém měřítku. Dnes se mimo Srí Lanku pěstuje skořice mimo jiné v v Indii, Brazílii a Indonésii. Zajímavostí je, že skořice je jediné koření na světě, které se získává z kůry rostliny, která se po předběžné úpravě suší a prodává buď jako prášek, nebo po kusech, tzv. tyčinky skořice. Skořice se používá i mimo kulinářskou sféru.

Skořice se díky své intenzivní, ale příjemné vůni používá k vytvoření příspěvku do kadidel, parfémů a dalších přírodních vonných směsí. Naštěstí jsou skořicové války dávnou minulostí a dnes může být mletá skořice v každé kuchyni a s ní i jedinečné chutě jí ochucených jídel.

Použití:

V Polsku je mletá skořice spojována např. s vánočním pečivem, např. perníkem. Používá se k dochucení svařeného vína a piva, ale i kompotů s ovocem. Skvěle se hodí také k jablečnému koláči a dalším dezertům s přídavkem jablek nebo hrušek. Vynikající pikantní sleď se připravuje i s přídavkem skořice.

Dokáže zvýraznit i chuť pečené husy plněné ovocem. Velmi oblíbené je také pečivo se skořicí - rohlíky, muffiny, skořicový chléb. Koncem léta a začátkem podzimu kralují na mnoha polských stolech knedlíky se švestkami posypané skořicí. Toto koření se používá i v orientální kuchyni, a to jak do slaných jídel, dezertů, tak i jako přísada do zahřívacích nápojů.

Najdeme ho například v marockém taginu a íránském khoraku. V Portugalsku se skořicí sypou tradiční pudingové sušenky pastel de nata.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: