Střeva přírodní
Přírodní střívka na klobásy – která si vybrat?
Vepřová střeva jsou druhem přírodního střívka, který zákazníci volí nejčastěji. Jsou vhodné pro výrobu mnoha uzenin: vařených, opařených, uzených, sušených i grilovaných. Z vepřových střev se vyrábějí oblíbené klobásy, jako jsou slezské, polské syrové, podwawelska, venkovské grilované klobásy, v poslední době oblíbené kinderki pro děti.
Ovčí střeva dobře poslouží na výrobu klobás kabanos, zmíněných párků, tenkých bílých klobás, bílé klobásy. Jejich malý průměr znamená, že je lze použít spíše pro menší uzeniny.
Hovězí střeva, i když méně oblíbená než vepřová, se používají k výrobě vařeného, suchého salámu a dokonce i mortadelly.
O výhodách používání přírodních vnitřností do uzenin můžeme mluvit hodně. Především jsou pružné, přírodní a dobře zachovávají chuť a vůni masa. Volba našich přírodních uzenářských střev zaručí, že připravené klobásy budou křehké, šťavnaté a jistě nalákají mnoho mlsných jazýčků.
Přírodní střívka na klobásy – která si vybrat?
Nejčastěji zákazníci volí vepřová střeva. Jsou vhodné pro výrobu mnoha klobás: vařených, dušených, uzených, sušených i grilovaných. Z vnitřností se vyrábí oblíbené klobásy, jako je slezská klobása, polská syrová klobása, klobása Podwawel, dokonce i grilovaná selská klobása a pro děti v poslední době oblíbené Kinder klobásy.
Skopová střeva jsou vhodná pro výrobu klobás kabanos, výše uvedených párků, tenkých bílých klobás, bílých klobás. Jejich malý průměr znamená, že je lze použít pro menší uzeniny.
Hovězí střeva i když jsou méně oblíbené než vepřové, se používají k výrobě vařeného salámu, suchého salámu a dokonce i mortadelly.
O výhodách používání přírodních střev do uzenin můžeme mluvit hodně. Především jsou pružné, přírodní a dobře zachovávají chuť a vůni masa. Volba našich přírodních střívek na klobásy zaručí, že připravené klobásy budou jemné, šťavnaté a jistě nalákají nejednoho mlsouna.