Stroj na zavírání konzerv ruční
Kód: 257183492Související produkty
Detailní popis produktu
Snadný a jednoduchý způsob skladování potravin
V mnoha domácnostech jsou konzervy strategickou zásobou jídla, kvůli dlouhé trvanlivosti. Je využívána armádou, námořníci i turisté.
V dnešní době také více dbáme na stravu a kvalitu potravin, které jíme, snažíme se vybírat kvalitní produkty s přírodním složením, bez umělých přísad a škodlivých konzervantů.
Ruční zavírač konzerv slouží k výrobě vlastních konzerv na základě vlastních receptur, surovin a preferencí. Zařízení umožňuje konzervovat maso, ryby, pokrmy, ovoce a zeleninu.
Díky tomu můžeme pasterizovat přebytečné potraviny, zásobit se oblíbenými pokrmy a potraviny bezpečně skladovat.
Jednoduchá příprava
Prvním krokem před zahájením výroby konzerv je dezinfekce konzerv. To lze provést vařením plechovky v horké vodě.
Připravenou potravinu podle vlastního receptu vložte do suché konzervy tak, aby hladina náplně byla přibližně 1 cm pod okrajem konzervy. Okraje konzervy očistěte papírovou utěrkou a poté plechovku zakryjte víčkem.
Ruční zavírač konzerv je pevný a solidně proveden o hmotnosti 8 kg a je vyrobený z kvalitních materiálů na profesionálních CNC soustruzích.
Zařízení je pokryto odolným práškovým nátěrem, který je odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čisticím prostředkům, což usnadňuje udržování zařízení v čistotě.
Jednoduchá a snadná obsluha
Konstrukce zařízení je postavena na pevné spodní základně připevněné k pracovní desce, která je vyrobena z hliníku, polyamidu a oceli. Stabilní montáž je zásadní, když chceme rychle a přesně provést proces uzavření konzervy.
Dvouložiskové válečky zařízení jsou kalené na 38-52 HRC, což zajišťuje hladký a spolehlivý provoz.
Uzavírací zařízení konzerv má systém rychlého pohybu, díky kterému jsme schopni plechovku uzavřít jedním pohybem páky.
Doba potřebná k těsnému uzavření jedné plechovky je pouhých 10 sekund.
Rychlá domácí výroba
Po přípravě plechovek (naplnění obsahem) jsme schopni konzervovat až 6 plechovek za minutu.
Naplněnou plechovku položíme na spodní základnu, která je umístěna na speciálním vertikálním šroubu, a přišroubujeme ji směrem nahoru k základně, která přitlačuje víko uzavřené plechovky.
Plechovka se uzavře jedním plynulým pohybem pomocí páky umístěné na levé straně zařízení, za současného otáčení horní páky, čímž se plechovka uvede do pohybu kolem své osy.
Sterilizace plechovek
Prvkem, který má největší vliv na trvanlivost připravovaných konzerv, je samozřejmě vhodná pasterizace. Správně konzervované potraviny lze skladovat až několik let, konzervy si zachovají plnou chuť a jsou bez bakterií.
Nejoblíbenější a nejjednodušší metodou, kterou můžeme provádět doma, je samozřejmě tyndalizace. Tento proces zahrnuje vaření konzervovaného jídla třikrát (každých 24 hodin).
Již při prvním vaření je zabita většina bakterií zodpovědných za kažení potravin. Ve druhé fázi zničíme přeživší bakterie, po třetí fázi je jídlo prakticky sterilní.
První den tyndalizace vařte konzervu 3 hodiny, druhý den 2 hodiny a třetí den 1 hodinu. Po každém vaření by měly konzervy ztuhnout vložením do studené vody. Během procesu je důležité dodržovat 24hodinové intervaly a po uvaření konzervy ztuhnout.
Po tomto procesu lze konzervy skladovat až 5 let, aniž by bylo nutné je skladovat v lednici.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Uzavírače konzerv |
---|---|
Hmotnost: | 15 kg |
Zavírání konzerv
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.