Stroj na zavírání konzerv V2 elektrický
Kód: 257183490Související produkty
Detailní popis produktu
Stroj na zavírání konzerv V2 elektrický je určený pro všechny, kteří hledají rychlý a efektivní způsob, jak vytvořit trvanlivé potraviny.
Snadný a jednoduchý způsob skladování potravin
V mnoha domácnostech jsou konzervy strategickou zásobou jídla, kvůli dlouhé trvanlivosti. Je využívána armádou, námořníci i turisté.
V dnešní době také více dbáme na stravu a kvalitu potravin, které jíme, snažíme se vybírat kvalitní produkty s přírodním složením, bez umělých přísad a škodlivých konzervantů.
Stroj na zavírání konzerv V2 elektrický slouží k výrobě vlastních konzerv na základě vlastních receptur, surovin a preferencí. Zařízení umožňuje konzervovat maso, ryby, pokrmy, ovoce a zeleninu.
Díky tomu můžeme pasterizovat přebytečné potraviny, zásobit se oblíbenými pokrmy a potraviny bezpečně skladovat.
Pevný a stabilní
V2 má pevnou a stabilní konstrukci vyrobenou na přesných CNC soustruzích. Hlava a dvouložiskové válečky jsou vyrobeny z pozinkované oceli, odolné vůči korozi a opotřebení.
Zařízení je pokryto odolným práškovým nátěrem, který je odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čisticím prostředkům. V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu, než je zobrazena na fotografii.
Konstrukce obsahuje tyto prvky: polymerovou základnu, elektromotor, uzavírací hlavu, upínací páku, páku spouštění hlavy a hlavní vypínač. Výkon zařízení je 500 W.
Jednoduchá příprava
Prvním krokem před zahájením výroby konzerv je dezinfekce konzerv. To lze provést vařením plechovky v horké vodě.
Připravený obsah podle vlastního receptu vložte do suché konzervy tak, aby hladina náplně byla přibližně 1 cm pod okrajem konzervy. Okraje plechovky očistěte papírovou utěrkou a poté plechovku zakryjte víčkem.
Rychlá domácí výroba
Přednosti, kterými se stroj V1 vyznačuje, jsou především snadnost, komfort a rychlost uzavírání plechovek. Po přípravě plechovek (naplnění obsahem) jsme schopni zakonzervovat až 200 plechovek za hodinu.
Naplněnou plechovku položte na otočnou základnu. Pomocí páky spustíme a stiskneme hlavu. Po zapnutí zařízení se základna s plechovkou uvede do otáčivého pohybu.
Konzerva se uzavírá jedním plynulým pohybem pomocí páčky umístěné na levé straně zařízení. Zavírání může být doprovázeno charakteristickým pískáním, které naznačuje, že celý proces je správný.
Sterilizace plechovek
Prvkem, který má největší vliv na trvanlivost připravovaných konzerv, je samozřejmě vhodná pasterizace. Správně konzervované potraviny lze skladovat až několik let, konzervy si zachovají plnou chuť a jsou bez bakterií.
Nejoblíbenější a nejjednodušší metodou, kterou můžeme provádět doma, je samozřejmě tyndalizace. Tento proces zahrnuje vaření konzervovaného jídla třikrát (každých 24 hodin).
Již při prvním vaření je zabita většina bakterií zodpovědných za kažení potravin. Ve druhé fázi zničíme přeživší bakterie, po třetí fázi je jídlo prakticky sterilní.
První den tyndalizace vařte konzervu 3 hodiny, druhý den 2 hodiny a třetí den 1 hodinu. Po každém vaření by měly konzervy ztuhnout vložením do studené vody. Během procesu je důležité dodržovat 24hodinové intervaly a po uvaření konzervy ztuhnout.
Po tomto procesu lze konzervy skladovat až 5 let, aniž by bylo nutné je skladovat v lednici.
POZOR! V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu, než je zobrazena na fotografii. Navíc může nebo nemusí mít bezpečnostní spínač.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Uzavírače konzerv |
---|---|
Hmotnost: | 15 kg |
Zavírání konzerv
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.